Gedragscode Zwembranche

 

Gedragscode Zwembranche: objectieve norm

De Gedragscode geeft een objectieve norm wat wel en niet kan, maar ook staat er in beschreven hoe de zwemonderwijzer in het vak hoort te staan en wat ouders, bezoekers en collega’s mogen verwachten. Het geeft het zwembadpersoneel, ouders en kinderen houvast en bescherming.

Zwembadmedewerkers kunnen door de aanwezige faciliteiten in zwembaden, zoals kleedkamers en doucheruimtes, in situaties komen die de privacy van bezoekers raken. Daarnaast zijn er accommodaties die zodanig zijn ingericht dat privéles in een min of meer besloten ruimte plaatsvindt, waardoor ouders niet altijd zicht kunnen hebben op wat er tijdens de lessen plaatsvindt. Het is in deze gevallen binnen zwembaden raadzaam om aan de hand van de Gedragscode afspraken te maken en over deze zaken transparant te zijn naar zowel ouders als collega’s.

Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heeft de Gedragscode opgesteld, zodat zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen het document binnen de eigen organisatie kunnen gebruiken. Er is een specifieke brochure met toelichting beschikbaar.

BEKIJK DE GEDRAGSCODE